Nieuws over Proven

70 km/u op de gewestwegen

 

70 km/u wordt norm op gewestwegen

Vanaf 01 januari 2017 zullen we met z'n allen maar 70 kilometer per uur mogen rijden op de Vlaamse gewestwegen.  Daardoor zullen ruim 16.000 verkeersborden moeten verdwijnen en zullen tienduizenden chauffeurs langs de garage moeten gaan om hun GPS te updaten.

Vorig jaar mochten de chauffeurs nog 90 kilometer per uur rijden op de Vlaamse gewestwegen, maar sedert 1 januari is 70 kilometer per uur de nieuwe norm.

Dat lijkt misschien een kleine aanpassing, maar de 'simpele' overgang heeft wel grote gevolgen.  Zo moeten in totaal meer dan 16.000 verkeersborden weggehaald worden.  Niet alleen op plaatsen waar de maximumsnelheid wordt aangepast, maar ook op plaatsen waar die op 70 kilometer per uur blijft. "We gaan immers uit van het principe: waar géén bord staat, mag je maximaal 70 rijden", zegt Lieselotte Bailly van het Agentschap Wegen & Verkeer. "Wel bestellen we nog nieuwe borden, voor de wegen waar je uitzonderlijk nog 90 mag rijden.

Met de GPS naar de garage

En ook de makers van gps-kaarten moeten aan het werk om de icoontjes van de maximumsnelheden aan te passen.  Omdat de aanpassing in de meeste gevallen niet automatisch gebeurt, zullen tienduizenden chauffeurs overigens naar de garage moeten om hun gps te updaten.

Aantal verkeersdoden naar beneden

De ingreep moet vooral het aantal verkeersdoden naar beneden halen.  Zo vielen er vorig jaar nog 390 doden te betreuren op de Vlaamse wegen, vaak lag een overdreven snelheid aan de basis van het ongeval.  En hoewel automobilisten zich relatief lijken te houden aan de snelheidslimieten binnen de bebouwde kom, zouden ze de limieten daarbuiten veel gemakkelijker overschrijden.

Gevolgen voor Poperinge en deelgemeenten

In Poperinge zal vanaf 01 januari 2017 op nagenoeg alle wegen buiten de bebouwde kom een snelheidsregime van 70 km/u gelden, zowel op landbouwwegen, op de stadsring als op de verbindingswegen.  Enkel op de volgende wegen wordt door het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid nog een uitzondering van 90 km/u voorzien: Elverdingseweg, Frans-Vlaanderenweg, Reningelstseweg en Westhoekweg.  De expresweg naar Ieper blijft ook 90 km/u.

 

 

Lees meer...

Warme oproep

Warme oproep

We doen warme oproep: wie mooie kinderkledij en nog kwaliteitsvol baby- en kindermateriaal ter beschikking heeft zoals speelgoed, park, maxi-cosi, buggy, pampers mag dit komen binnenbrengen in het Sociaal Huis op maandagnamiddag of donderdagnamiddag.

Lees meer...

Hoe zit dat nu met PMD?

Hoe zit dat nu met PMD?

Plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons worden als een gezamenlijke afvalsoort beschouwd omdat het allemaal over verpakkingen gaat van voeding en niet gevaarlijke cosmetica. Het PMD-afval hoort thuis in de blauwe PMD-zak van IVVO.

Lees meer...

Groenonderhoud site Eekhoute

Dit werd pas op 03 mei 2014!! goedgekeurd door CBS. De timing kunnen we dus niet meer opvolgen.

Lees meer...

Woonerf

Woonerf

Het Alexisplein en tevens ook de grote markt in Poperinge zijn een woonerf.

Lees meer...

Snel Contact

Chris Verslype

Blekerijweg 22
8972 Poperinge Proven

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

057 30 03 88

Ontvang ons nieuws

Laat hier je e-mailadres na!

Dank voor uw inschrijving.

© Dorpsplatform Proven | Powered by LMD | Cooked & Spiced by Tasty Creations