Snelheidsregime

Eén van de essentiële stappen naar een verbetering van de verkeersleefbaarheid en de verkeersveiligheid is het beheersen van de rijsnelheid van auto- en vrachtverkeer.

Daarom werd bij de herziening van het mobiliteitsplan begin 2010, geopteerd om een gedifferentieerd snelheidsbeleid in Poperinge in te voeren.  Het voorstel kadert binnen de 30-50-70-90- filosofie, uitgewerkt door het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid en de richtlijnen in het kader van de wegencategorisering in Vlaanderen.  Naargelang de historische groei en het ruimtelijke aspect werd soms van deze filosofie afgeweken.

Het stadsbestuur ging over tot het opstellen van diverse plannen met betrekking tot de inplanting van de verkeerssignalisatie om het gekozen beleid uit te voeren.  Deze plannen werden reeds voor advies voorgelegd aan de Stedelijke Adviesraad voor Mobiliteit en Verkeer, het adviserende orgaan van het college van burgemeester en schepenen, dat alle zaken behandelt die met verkeer en mobiliteit in onze stad te maken hebben.

In zitting van 9 september 2011 besloot het college van burgemeester en schepenen om het advies van de SAMV te volgen.

De bebouwde kom 'Proven' wordt afgebakend op volgende plaatsen :

  • Blasiusstraat, thv huisnr. 78.  Er wordt een snelheidsbeperking 70 ingevoerd tussen het kruispunt met Bromstraat = begin 50 Krombekehoek en de bebouwde kom te Proven.
  • Roesbruggestraat, thv huisnr 4.  Er wordt een snelheidsbeperking van 70 ingevoerd tussen het huisnr 9 en de bebouwde kom.
  • Molendreef, thv huisnr 28.  Er wordt een snelheidsbeperking van 70 ingevoerd tussen het huisnr 30 en de bebouwde kom.
  • Terenburgseweg, 100 meter voor het kruispunt met de Baron Mazemanlaan.  Er wordt een naderingssnelheid van 70 ingevoerd vanaf het huisnr 11 richting bebouwde kom.
  • Blekerijweg, thv huisnr 31b.  Er wordt een naderingssnelheid van 70 ingevoerd, 200 meter voor de bebouwde kom voor de richting rijdend bebouwde kom.
  • Couthoflaan thv huisnr 24.  Er wordt een naderingssnelheid van 70 ingevoerd, vanaf het huisnr 28 richting bebouwde kom.
  • Reningestraat, 100 meter voor het kruispunt met de Couthoflaan.  Hier is geen naderingssnelheid nodig.

De secretaris Dhr Peter Coene kreeg een plan ter beschikking met de nodige wijzigingen erop.  Wie het nodig acht om deze eens te bekijken kan zich wenden op het kantoor van de secretaris nl. zakenkantoor Prinzie, Provenplein 39A te Proven.

Proven, 22/11/2011

            De coördinator                                     De secretaris

            Chris Verslype                                      Peter Coene

Snel Contact

Chris Verslype

Blekerijweg 22
8972 Poperinge Proven

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

057 30 03 88

Ontvang ons nieuws

Laat hier je e-mailadres na!

Dank voor uw inschrijving.

© Dorpsplatform Proven | Powered by LMD | Cooked & Spiced by Tasty Creations