Warme oproep

We doen warme oproep: wie mooie kinderkledij en nog kwaliteitsvol baby- en kindermateriaal ter beschikking heeft zoals speelgoed, park, maxi-cosi, buggy, pampers  mag dit komen binnenbrengen in het Sociaal Huis op maandagnamiddag of donderdagnamiddag.

Misschien heb je geen materiaal ter beschikking maar wel een groot hart en veel tijd?  We zoeken mensen die ook die kansarme gezinnen willen bezoeken, ondersteunen, er zijn voor hen.  Of misschien kan je wel helpen in het ruilhoekje?

Dan ben je zeker welkom!  Neem gerust contact op met Nele Theunynck, coördinator van het project.  Dit kan via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of telefonisch (057/33 20 83).

In België worden bijna 1 op 10 kinderen geboren in armoede.

Ook in Poperinge worden 6.1% van de kinderen in een kansarm gezin geboren.

Harde, schokkende cijfers zijn het. Dit betekent concreet dat deze kinderen vanaf het begin niet dezelfde kansen krijgen als andere kinderen. Het is vooral in de leeftijdscategorie van 0 tot 3 jaar dat kinderen een achterstand oplopen die ze hun leven lang met zich meedragen.

Omdat wij van mening zijn dat geen enkel kind met zo’n achterstand aan het leven mag beginnen, willen we hier iets aan doen.

Het Sociaal Huis Poperinge kreeg goedkeuring om “proactief en gezinsondersteunend te werken met kansarme gezinnen met jonge kinderen”, specifiek tussen 0 en 3 jaar.  Juist omdat die leeftijd zo cruciaal is in de ontwikkeling!

In het kader van dit project werden volgende acties uitgewerkt:

Inrichting van een spullenhoekje.  Daar kunnen gezinnen met kinderen terecht om materiaal te ruilen of te kopen aan een lage prijs.  In zo’n spullenhoekje wordt nette kinderkledij en kwaliteitsvolle baby- en kinderartikelen ter beschikking gesteld.  Net en kwaliteitsvol kindermateriaal zorgt voor meer respect en zelfvertrouwen, waarden die essentieel zijn voor de persoonlijke groei en de ontwikkeling van de kinderen.

  • De mobiele speel-o-theek wordt voorzien van nieuw, educatief speelgoed voor kinderen tussen 0 en 3 jaar.
  • Geboortebezoekjes

Snel Contact

Chris Verslype

Blekerijweg 22
8972 Poperinge Proven

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

057 30 03 88

Ontvang ons nieuws

Laat hier je e-mailadres na!

Dank voor uw inschrijving.

© Dorpsplatform Proven | Powered by LMD | Cooked & Spiced by Tasty Creations