Dorpsplatform Proven verenigt de inwoners van de Poperingse deelgemeente Proven en verdedigt hun belangen bij het stadsbestuur en helpt bij initiatieven van de Provense bevolking.

Bewonersplatforms in de Poperingse deelgemeenten

Een bewonersplatform wil bewoners, mandatarissen en ambtenaren op regelmatige basis rond de tafel brengen. De bewonersplatforms worden hierbij als volwaardige partner erkend door het beleid. Het beleid zoekt dan ook systematisch en permanent hoe bewoners meer betrokken kunnen worden bij lokale aangelegenheden.
Tweerichtingscommunicatie en een open dialoog zowel in de breedte (zoveel mogelijk mensen betrekken) als in de diepte (grondige besprekingen van lokale materie waarin alle mogelijke facetten aan bod kunnen komen) zijn alvast twee aspecten die de interactiviteit tussen bewoners en beleid moeten in stand houden.

Door het werken met bewonersplatforms kan het lokaal bestuur inspelen op wat er in de dorpen leeft. De installatie van bewonersplatforms biedt het bestuur ook de kans om verder te gaan met hun informatie- en participatiebeleid. Een bewonersplatform biedt niet alleen een nabij lokaal communicatiekanaal, maar door de bewonersplatforms kan het beleid ook oplossingen bieden die aansluiten bij de reële noden uit de dorpen en kan men bewoners stimuleren om mee te denken over diverse beleidsaangelegenheden. Door het werken met bewonersplatforms wijst men dus ook op een gedeelde verantwoordelijkheid van de bewoners. Leefbaarheid is immers een zorg van beleid én bewoners met elk hun eigen verantwoordelijkheden.


De bewonersplatforms zijn ‘open vergaderingen’ voor de plaatselijke bewoners en kennen dus een open samenstelling, met andere woorden iedere inwoner kan toetreden of zijn medewerking verlenen. De deelnemers zijn idealiter een weerspiegeling van de samenstelling van de plaatselijke bevolking: oud en jong, man en vrouw, denkers en doeners, mobiele en minder mobiele mensen…
Elk bewonersplatform wijst een coördinator en secretaris. Lokale politici mogen lid zijn van het bewonersplatform, maar mogen geen coördinator of secretaris zijn.

Snel Contact

Chris Verslype

Blekerijweg 22
8972 Poperinge Proven

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

057 30 03 88

Ontvang ons nieuws

Laat hier je e-mailadres na!

Dank voor uw inschrijving.

© Dorpsplatform Proven | Powered by LMD | Cooked & Spiced by Tasty Creations